Izvor vode za akvarij

Ključan element akvarijskog sustava Aquatika izvor je svježe vode za akvarijske bazene. Svježa voda u akvarijske bazene dolazi iz zdenca i za razliku od vode iz vodovodnog sustava koju svakodnevno konzumiramo ne sadrži klor.

Prolazeći kroz akvarijski sustav 5% ili 14m3 vode isparava, a ista količina vode istječe u rijeku Koranu putem sustava odvodnje oborinskih voda. Ukupni volumen svih akvarija iznosi 300 m3. Recirkulacijski sustav kroz koji protječe voda u Aquatici najsuvremeniji je kompjuterizirani tehnološki sustav moderne akvaristike.

Zapravo je riječ o preslici prirodnog ciklusa vode kao osnovnog preduvjeta za život. Kaže se da je voda izvor života. No i ona kao da je živa, čak živi vječno u svom neprekidnom ciklusu. Hidrološki ciklus je zatvoreni sustav kruženja vode na Zemlji. Taj čudesni prirodni mehanizam čini vodu vječnom jer ona neprestano isparava s vodenih površina, iz tla i bilja. U atmosferi se kondenzira i oborinama vraća do potoka i rijeka kojima teče natrag u jezera i mora.